Follow my blog with Bloglovin
Cookie & Privacyverklaring 2018-05-24T20:55:09+00:00

Privacyverklaring Getbalanced.nl

Deze website (https://www.getbalanced.nl) is eigendom van Aletta Boonstra en ook wij hebben een privacyverklaring. Je leest hem in zijn geheel hieronder. Getbalanced.nl respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je geeft vertrouwelijk wordt behandeld. Mochten wij je gegevens voor andere doeleinden willen gebruiken, dan hebben wij hiervoor jouw toestemming nodig. Deze toestemming zullen wij dan ook aan je vragen. Getbalanced.nl verkoopt je persoonlijke gegevens nooit aan derden.

Getbalanced.nl gebruikt de gegevens van haar lezers op de volgende manier:

  • Gegevens over het gebruik van Getbalanced.nl en de feedback die wij krijgen van bezoekers helpen mij om Getbalanced.nl verder te ontwikkelen en te verbeteren;
  • Als je het reactieformulier onderaan een blogpost of pagina invult dan vragen wij je naam en e-mailadres. Niet alleen om jou een platform op dit blog te bieden, maar ook om spammers op deze website te voorkomen.
  • Getbalanced.nl verkoopt je persoonlijke gegevens nooit aan derden.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Getbalanced.nl verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken;

  • Voor- en achternaam (als je het reactieformulier invult onderaan een blogpost of pagina)
  • E-mailadres (als je het reactieformulier invult onderaan een blogpost of pagina)
  • IP-adres (deze zijn geanonimiseerd)
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen
  • Internetbrowser 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Getbalanced.nl verwerkt geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou.

Gegevens van personen jonger dan 16 jaar

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Wij kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@getbalanced.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Getbalanced.nl verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Ik verwerk jou voor- en achternaam en e-mailadres om jou te kunnen laten reageren onder blogposts- en pagina’s.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Getbalanced.nl bewaart je persoonsgegevens niet langer dan 26 maanden, uitzondering hierop is de bewaartermijn van reacties onderaan blogposts/pagina’s. Dit is nodig om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd zijn op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Delen van persoonsgegevens met derden

Doordat Getbalanced.nl gebruik maakt van Google Analytics worden er persoonlijke gegevens van bezoekers verzameld. Ik deel dus niet actief informatie met anderen, maar via Google Analytics gebeurt dit wel.

Om jullie privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik de volgende stappen ondernomen: ik heb een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten, ik heb IP-adressen laten anonimiseren in Google Analytics, ik heb de optie ‘gegevens delen met Google’ uitgeschakeld, en ik heb de optie ‘gegevens delen met Google voor advertentiedoeleinden’ uitgeschakeld. Verder heb ik de optie voor User ID’s uitgeschakeld. Ik kan dus niet het surfgedrag van een bezoeker tracken over meerdere devices en sessies en deze koppelen. Daarnaast informeer ik jou direct bij het eerste bezoek op mijn pagina dat ik gebruik maak van Google Analytics. De bewaartermijn van gegevens in Google Analytics heb ik vastgesteld op 14 maanden. Deze bewaartermijn wordt niet gereset bij het opnieuw bezoeken van deze website en verloopt dus 14 maanden na jouw allereerste bezoek.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Getbalanced.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Getbalanced.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.

Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Social media knoppen

Op Getbalanced.nl staan social media buttons. Door deze buttons kan je artikelen delen op een social media platform.  De meeste social media kanalen werken met cookies. Getbalanced.nl heeft geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Getbalanced.nl en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@getbalanced.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou dan een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Getbalanced.nl wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen (SSL certificaat)

Getbalanced.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo is de website www.getbalanced.nl beveiligd met een SSL certificaat en hebben we IP-adressen geanonimiseerd. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via info@getbalanced.nl.

Aanvullingen op bovenstaande privacyverklaring

Geautomatiseerde besluitvorming

Getbalanced.nl neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Getbalanced.nl) tussen zit.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Getbalanced.nl maakt vooralsnog geen gebruik van contactformulieren op de website.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spam detectie service geleid worden.

Getbalanced.nl maakt gebruik van cookies! Klik je op 'accepteren', dan sta je functionele-, analytische- en advertentiecookies toe. Wil je alleen functionele cookies? Weiger dan cookies.
Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming. In  onze Cookie- en Privacyverklaring vind je hier meer informatie over.